tryb pracy w platinum bio

mayhem
Posty: 55
Rejestracja: czw kwie 04, 2013 9:03 am

tryb pracy w platinum bio

Post autor: mayhem » śr paź 16, 2013 12:26 pm

Proszę mi napisać jeżeli mam ustawiony program czasowy do grzania ciepłej wody to w menu kocioł musze mieć ustawiony tryb pracy auto czy ciągły?Jakie to ma znaczenie

Mateuszz
Posty: 131
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 5:09 pm

tryb pracy w platinum bio

Post autor: Mateuszz » śr paź 16, 2013 1:39 pm

wydaje mi się ze auto gdyż ciągły bedzie to praca stała

doradca kostrzewa
Posty: 1131
Rejestracja: pt lis 09, 2007 10:40 am

tryb pracy w platinum bio

Post autor: doradca kostrzewa » śr paź 16, 2013 2:39 pm

Można ustawić tryb pracy auto. Po nagrzaniu cwu palnik zostanie wyłączony a temp. jaka będzie utrzymywana na kotle to 7 stopni.

Pozdrawiam Doradca Kostrzewy

mayhem
Posty: 55
Rejestracja: czw kwie 04, 2013 9:03 am

tryb pracy w platinum bio

Post autor: mayhem » śr paź 16, 2013 3:47 pm

dziękuje za odpowiedz

mayhem
Posty: 55
Rejestracja: czw kwie 04, 2013 9:03 am

tryb pracy w platinum bio

Post autor: mayhem » czw paź 17, 2013 1:23 pm

włączyłem na auto i po dogrzaniu cwu nie spada temp.kotła do 7 stopni. pompy pracują od 50st. kocioł 60 st,histereza 10.panie doradco co robić?piec załacza sie przy 50st i tak w kółko

rafwla
Posty: 151
Rejestracja: sob paź 02, 2010 11:41 pm

tryb pracy w platinum bio

Post autor: rafwla » czw paź 17, 2013 11:30 pm

Masz wyłączone grzanie na grzejniki? Tylko jedna pompa powinna pracować ta na c.w.u.? W menu prostym w 'ogrzewanie program" trzeba włączyć "wyłącz".

mayhem
Posty: 55
Rejestracja: czw kwie 04, 2013 9:03 am

tryb pracy w platinum bio

Post autor: mayhem » pt paź 18, 2013 6:31 am

mam czujnik pokojowy i on steruje pompą,jak osiągnie w pomieszczeniu zadaną temperaturę to wyłącza pompe,a temperatura nie spada do 7 stopni jak doradca napisał

jacckii
Posty: 16
Rejestracja: wt lis 06, 2012 5:19 pm

tryb pracy w platinum bio

Post autor: jacckii » pt paź 18, 2013 11:41 pm

Kolego, prawdopodobnie masz tą samą sytuację, którą zgłosiłem i opisałem rok temu, przeczytaj mój wątek i porównaj ze swoimi objawami
http://www.forum.pellets.com.pl/viewtopic.php?pid=8231#p8231
pozdr

mayhem
Posty: 55
Rejestracja: czw kwie 04, 2013 9:03 am

tryb pracy w platinum bio

Post autor: mayhem » sob paź 19, 2013 9:05 am

mam najnowszy soft wgrany i nic się nie zmieniło,dalej nie wiem jak zrobic zeby piec obnizyl temp.do 7 st. tak jak u innych

MW
Posty: 13
Rejestracja: wt gru 07, 2010 7:40 pm

tryb pracy w platinum bio

Post autor: MW » sob paź 19, 2013 7:34 pm

U mnie jest tak, że sterownik obniża wymaganą temp. do 7 stopni w momencie, gdy temp. zmierzona przez czujnik wewnętrzny jest wyższa min. 1 stopień od wymaganej temp. w pomieszczeniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Palnik - Platinum Bio 1”