Strona zamówień części - firma Kostrzewa Sp.j.

Pellets.com.pl - FORUM - Olej opałowy zamień na pelety. Palniki na pellety, kotły na pellety, piece na pelety, kotły co, piece co, pelety, pellet.

Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik

Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-11-27 07:51:22

amrcinek0011
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 5

PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

Witam,
Proszę o pomoc: na wyświetlaczu pieca przy temp spalin pojawił się napis ERR. Kocioł czyszczę regularnie, patrzyłem czujnik temp spalin chyba jest ok a w instrukcji nic o takim błędzie nie jest napisane!

Offline

 

#2 2012-11-27 09:41:05

Pawel75
Udziela się
Zarejestrowany: 2010-11-03
Posty: 59

Re: PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

jeżeli kocioł czysty, to czujnik spalin padł albo jest źle podłączony, może źle włożony szukaj przyczyny przy czujniku może tam jest jakaś przerwa, a może czujnik zalepiony sadzą? w jaki sposób sprawdziłeś że czujnik jest OK?

Offline

 

#3 2012-11-27 12:16:53

amrcinek0011
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 5

Re: PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

hej, wyjąłem go z obudowy i tylko zobaczyłem lekko przetarłem. wezmę dzisiaj go dokładnie wyczyszczę i może będzie ok. dam jutro znac co i jak

Offline

 

#4 2012-11-28 13:15:27

doradca kostrzewa
Często się udziela
Od: Giżycko
Zarejestrowany: 2007-11-09
Posty: 1177
Serwis

Re: PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

Musisz podnieść obudowę SPG i tam będzie moduł pellets control . W zielonej listwie od góry wchodzą przewody miejsce czujnika spalin 5 i 6 ważna jest polaryzacja.

Pozdrawiam Doradca Kostrzewy
kotły na pelety- KOSTRZEWA

Ostatnio edytowany przez doradca kostrzewa (2012-11-29 08:06:17)

Offline

 

#5 2012-11-29 15:03:02

amrcinek0011
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 5

Re: PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

wczoraj próbowałem przeczyścić ten czujnik i trochę oskrobałem. a pod obudowa nic nie ruszałem to dzisiaj zobaczę. ogólnie to czujnik normalnie działał i wyświetlał temperaturę. W zeszłą sobotę po prostu zauważyłem że wyskoczył taki komunikat.

Offline

 

#6 2012-12-03 08:47:28

amrcinek0011
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 5

Re: PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

doradca kostrzewa napisał:

Musisz podnieść obudowę SPG i tam będzie moduł pellets control . W zielonej listwie od góry wchodzą przewody miejsce czujnika spalin 5 i 6 ważna jest polaryzacja.

niestety przeczyszczenie czujnika nie dało dalej jest error. pod obudowa nic nie ruszalem z tego wzgledu ze wczesniej czujnik dzialal prawidlowo. jak jest z gwarancja na tego typu rzeczy. kociol mam od niecalego roku wiec powinno byc to ew wymienione w jej ramach.

Offline

 

#7 2012-12-10 16:22:28

amrcinek0011
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 5

Re: PFL15 - Błąd na wyświetlaczu - temp spalin

czy doradca kostrzewy moze sie wypowiedziec na temat gwarancji? mam jeszzcze inne pytanie - wraz z awaria czujnika podczas palenia drewnem gdzy chce zmienic nadmuch np do wartosci 30 a na wyswietlaczu glownym pozostaje 10 gdzy w menu kominiarza zmienilo sie na 30

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson