X

Pellets.com.pl - FORUM - ekologiczne ogrzewanie. Piec na owies. Palnik na owies. Palnik na pelet. Piec na pelet. Kotły na biomasę. Kotły na pelet.

Forum - pellets.com.pl - zielona energia.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2009-12-08 12:51:17

piotrurszula
Nowy na forum

Pellets Lambda Control

Witam jestem od niedawna użytkownikiem tego kotła. Palę pelletsami.
Kocioł od czasu do czasu strzela w zasobnik - o co chodzi i dlaczego?.

#2 2010-01-11 12:02:55

piotrurszula
Nowy na forum

Re: Pellets Lambda Control

Wielka szkoda że nikt nie chce sie podzieliś swoimi opiniami, szczególnie liczyłem na doradcę,
czyżby tylko ja miał taki przypadek?

#3 2010-01-11 15:50:17

doradca kostrzewa
Często się udziela
Od: Giżycko
Serwis

piotrurszula napisał:

Wielka szkoda że nikt nie chce sie podzieliś swoimi opiniami, szczególnie liczyłem na doradcę,
czyżby tylko ja miał taki przypadek?

Przepraszam nie zauwżyłem posta. Proszę wezwać do kotła serwis fabryczny - prawdopodobnie regulacja plnika. kontakt dt22@kostrzewa.com.pl

ps. od jakiego producenta używacie paliwa ?

#4 2010-01-12 07:14:30

piotrurszula
Nowy na forum

Serwis firmowy został powiadomiony ma przyjechac.
Kocioł jest nowy uruchomiony w pażdzierniku 2009. Paliwo wyłączbnie pellets z Barlinka

#5 2010-04-07 23:48:55

koordynator sprzedaży 2
Nowy na forum

AJk udało rozwiązać sie problem.
Czy mógłby Pan posdzielić sie co było przyczyną "stzrelania w zasobnik"?

#6 2010-04-14 10:00:10

piotrurszula
Nowy na forum

wciąż i nadal czekam na serwis.
Jak to jest, czy zawsze my klienci jesteśmy przed kupnem "cacy" , a gdy juz zapłacimy w tym przypadku naprawdę spore pieniadze to juz nie jesteśmy "cacy".
Czy zawsze w tym kraju my inwestorzy musimy być "dymani" prze uslugodawców - czy naprawdę nie ma w tym kraju żetelnego traktowania usługobiorcę.

Odbieram to tak - serwis Kostrzewy "olewa" mnie, monter ktory mi kocioł montował jest niewystarczająco profesjonalny żeby załatwic moj problrm a przecież jest autoryzowanym monterem kotłów Kostrzewy!

Kostrzewa odpisała mi na maila (dzisiaj !!!!! -  po dłuuuuuugim oczekiwaniu a przecież zgłaszałem problem w grudniu) że regulacja jest platna????. I jezeli chcem to mogę ich zaprośić - o co chodzi - przecież jest gwarancja???.

Piec generalnie chodzi i działa ale chciałbym byc pewny czy regulacja jest własciwa, kociol strzelał w zasobnik obecnie po zmianie paliwa nie słyszę aby strzelal,  ale czyszczenie pieca (ta szczotka we wewnatrz moim zdaniem nie działa)
Piec bedę uzywał latami dlatego chciałbym byc pewny że wszystko jest ok.

#7 2010-04-15 14:58:27

piotrurszula
Nowy na forum

Czy ktoś mógłby mi wyjasnic jak działa zestaw czyszczacy chodzi o ta szczotke i dzwignie ktora jest widoczna za panelem sterowania, tzn. czy słychać jak ona pracuje, czy pracuje w sposób ciagły czy tylko okazjonalnie

Stopka forum