Strona zamówień części - firma Kostrzewa Sp.j.

Pellets.com.pl - FORUM - Olej opałowy zamień na pelety. Palniki na pellety, kotły na pellety, piece na pelety, kotły co, piece co, pelety, pellet.

Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik

Nie jesteś zalogowany.

#1 2017-12-29 08:44:43

Luk_As
Zaczyna się udzielać
Zarejestrowany: 2017-12-27
Posty: 21

Moduł Internet

Jako, że na stronie producenta nie znalazłem informacji chciałbym się Was dopytać. Czy moduł internet wymaga szyny rozszerzeń czy podłączę go bezpośrednio do sterownika PB1 ?

Offline

 

#2 2017-12-29 09:14:00

marecki
Często się udziela
Od: Siedlce
Zarejestrowany: 2013-11-17
Posty: 1468

Re: Moduł Internet

Opcja szukaj

http://www.forum.pellets.com.pl/viewtopic.php?id=1139

Ostatnio edytowany przez marecki (2017-12-29 09:14:11)


Kwadrat 216m, 142 użytkowej. Parter tylko podłogówka 91m, góra 4 grzejniki. Łazienki góra/dół grzejniki "drabina" + podłogówka. Garaż 2 małe grzejniki. Ściany 24 nośna - 2x5 styro - 12 osłonowa. Okna w warstwie izolacji. Podłoga dół 2x6 styro, strop 2x5. MB10 luxury 10kW + kominek wodny 14kW.

Offline

 

#3 2017-12-30 01:17:52

darecki
Często się udziela
Od: Warmia
Zarejestrowany: 2016-01-30
Posty: 2161

Re: Moduł Internet

Luk_As napisał:

Jako, że na stronie producenta nie znalazłem informacji chciałbym się Was dopytać. Czy moduł internet wymaga szyny rozszerzeń czy podłączę go bezpośrednio do sterownika PB1 ?

Na stronie producenta są umieszczone instrukcje... a w nich znajdziesz potrzebne informacje.


Zestaw Pellets 100 -16 kW z palnikiem Platinum Bio v02 + regulator kotłowy Igneo Touch. Zawór 4D z siłownikiem Afriso ARM 343, zarządzany sterownikiem Tech ST-431N pogodowo. Dom nieocieplony 185 m2 (same grzejniki bez termostatów)+35 m2 piwnicy, ogrzewanej rurami zasilającymi poszczególne piony. Bojler 140 litrów z zaworem termostatycznym 3D obniżającym temp. wody użytkowej.

Offline

 

#4 2017-12-30 09:22:49

Luk_As
Zaczyna się udzielać
Zarejestrowany: 2017-12-27
Posty: 21

Re: Moduł Internet

Czytałem ten wątek wcześniej, nie znalazłem w nim info o podłączeniu modułu internetowego do sterownika PB

Offline

 

#5 2017-12-30 09:24:03

Luk_As
Zaczyna się udzielać
Zarejestrowany: 2017-12-27
Posty: 21

Re: Moduł Internet

darecki napisał:

Luk_As napisał:

Jako, że na stronie producenta nie znalazłem informacji chciałbym się Was dopytać. Czy moduł internet wymaga szyny rozszerzeń czy podłączę go bezpośrednio do sterownika PB1 ?

Na stronie producenta są umieszczone instrukcje... a w nich znajdziesz potrzebne informacje.

Podpowiesz w którym miejscu strony są instrukcje ? Nie znalazłem

Offline

 

#6 2017-12-30 21:37:09

besix
Często się udziela
Zarejestrowany: 2017-01-07
Posty: 334

Re: Moduł Internet

Moduł Vide Net podłączasz bezpośrednio do zacisków szyny CAN , którą znajdziesz na płycie  sterownika, warunkiem jest tylko oprogramowanie samego sterownika , w nowych softach nie powinno być z tym problemu , sprawdzisz to wyłączając i włączając sterownik , jak na ekranie powitalnym pojawi się napis Vide Net to ok, a instrukcję znajdziesz tu https://www.kostrzewa.com.pl/#175 , zielone zakładki i jedna z nich to instrukcja obsługi w formacie PDF


Palnik PB 16kW, wstawiony do tłokowca 17kW KMG-1, Dom 130 m2 "Kanadyjczyk" Instalacja grzejniki z głowicami term. CWU 140 l.

Offline

 

#7 2017-12-30 22:52:49

darecki
Często się udziela
Od: Warmia
Zarejestrowany: 2016-01-30
Posty: 2161

Re: Moduł Internet

Luk_As napisał:

...
Podpowiesz w którym miejscu strony są instrukcje ? Nie znalazłem

Pewnie, że podpowiem...

Krok pierwszy ->

http://www.estyma.pl/?portfolio=modul-i … y-vide-net

Krok drugi ->

http://www.estyma.pl/wp-content/uploads … ukcja1.pdf

Juuuuuż...


Zestaw Pellets 100 -16 kW z palnikiem Platinum Bio v02 + regulator kotłowy Igneo Touch. Zawór 4D z siłownikiem Afriso ARM 343, zarządzany sterownikiem Tech ST-431N pogodowo. Dom nieocieplony 185 m2 (same grzejniki bez termostatów)+35 m2 piwnicy, ogrzewanej rurami zasilającymi poszczególne piony. Bojler 140 litrów z zaworem termostatycznym 3D obniżającym temp. wody użytkowej.

Offline

 

#8 2017-12-31 09:22:10

marecki
Często się udziela
Od: Siedlce
Zarejestrowany: 2013-11-17
Posty: 1468

Re: Moduł Internet

besix napisał:

... w nowych softach nie powinno być z tym problemu , sprawdzisz to wyłączając i włączając sterownik , jak na ekranie powitalnym pojawi się napis Vide Net to ok...

Potwierdzam, było to w którymś już wątku sporo czasu temu. Mi zmienili soft i ten napis się pojawił.


Kwadrat 216m, 142 użytkowej. Parter tylko podłogówka 91m, góra 4 grzejniki. Łazienki góra/dół grzejniki "drabina" + podłogówka. Garaż 2 małe grzejniki. Ściany 24 nośna - 2x5 styro - 12 osłonowa. Okna w warstwie izolacji. Podłoga dół 2x6 styro, strop 2x5. MB10 luxury 10kW + kominek wodny 14kW.

Offline

 

#9 2017-12-31 20:54:16

Luk_As
Zaczyna się udzielać
Zarejestrowany: 2017-12-27
Posty: 21

Re: Moduł Internet

Ok, dzięki Panowie. Poczytam, pomedytuję i pomyślę czy wydać kolejne cebuliony na więcej sprzętu ;-)

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson