Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik
Nie jesteś zalogowany.
Nie czerwone, po prostu przy kubaturze rzędu 240 m3, MB szybko nagrzeje budynek. Podłogówka ma dużą bezwładność i potrzebuje czasu. Jedynym wyjściem, bez ingerencji w kocioł i instalację, pozostało mi tylko zmniejszyć podawanie.
Wydajność pompy głównej zmniejszyłem o połowę.
Brak rotametrów.
Temat podłogówki uważam za zamknięty, bo został już dawno rozwiązany.
B.fajnie, że w temacie sondy lambda rozmawiacie o instacji kolegi art. BRAWO
marecki napisał:
Nie rozumiem, zmniejszasz podawanie żeby grzała ci się podłogówka? Ja swoją sondę załączam już tylko jak zmieniam pelet. Normalnie jest wykręcona i leży obok, w menu serwisowym w modułach wyłączona. Można się tego domyślać, że kiedyś padnie.
Mistrzu trzymania się wątku, sam uderz się w pierś, bo pierwszy odjechałeś nieco w bok.
Nieco nie oznacza zupełnie.
Ale jednak
Ręce opadają. Szkoda tępić języka.
Marecki generalnie jestem w stanie przyznać rację, że trzymanie się tematu wprowadza porządek.Ale jak życie nas doświadcza, nie jest to takie proste. Często dominujący temat ciągnie za sobą wielowątkowość , bo trudno w czasie wymiany myśli , przerzucać się na inne działy. Łatwiej pod jednym hasłem wyczerpać do spodu zagadnienie. Moje zaskoczenie jest w tym , że admin toleruje tematy dotyczące innych producentów niż Kostrzewa i Estyma.
Fotlot... do wyliczanki, zapomniałeś dodać firmę Plum, która też dostarcza sterowniki...
Odkopuję temat. Sonda u mnie padła, pokazuje prawie cały czas O2=20,95%. Raz na jakiś czas zadziała i znowu cisza. Po jakiś 6-7 tonach sonda była wyłączona w menu i wykręcona fizycznie. Od około miesiąca znowu załączona.
No cóż, czas życia produktu. Spróbuję ją zreanimować. Ma ktoś dokładniejsze info co to za typ sondy, model, parametry itd.?
Na sondzie powinien być nr, przynajmniej tyle zobaczyłem w necie. Myślę, że po numerze łatwiej będzie namierzyć... Niestety, ale jakość zdjęcia nie pozwoliła mi na jego odczytanie.
A tak w ogóle..., to niezłą kasę sobie Kostrzewa życzy ( 680 zł)
Ostatnio edytowany przez Andrzej47op (2017-12-07 14:43:27)
Andrzej47op napisał:
...
A tak w ogóle..., to niezłą kasę sobie Kostrzewa życzy ( 680 zł)
Doprawdy?
Ja widzę na firmowej stronie cenę 550 zł.
https://czesci.kostrzewa.com.pl/pl/sond … -ml-2.html
Jeszcze spróbuję ją wyczyścić. No nic trzeba będzie kupić, człowiek się do dobrego przyzwyczaja
Namówiłeś
No jakoś tak kurde.... jeszcze mi tego dobrego ruskiego 6mm zostało na miesiąc to biały nalocik jest. Ale lada moment kupuje ze 2 tony takiego co i sąsiady biorą. No z sondą to ja się śmieję w kotłowni z browarkiem w ręku
Z tym ruskim zanieczyszczonym 8mm czasami był problem dobić do 8% tlenu, cały czas więcej 10-12-14 masakra, oczywiście pomagało co raz zwiększanie podawania. Co za gówno, wsypałem ten dobry 6mm a tlen prawie zjechał do zera, pół godziny pracy kotła, podawanie w dół, wiatry delikatnie w górę. Sonda to jest jednak temat na +
p.s. Jak będę miał chwilę znajdę gdzieś zdjęcia spieków. Nie widzieliście jeszcze takich.
Doprawdy.
http://kostrzewakoszalin.pl/sonda-lambda-nr-kat-21203030101-p-255.html
Ale, że co darecki kupujesz?
Nie...
Po co mi druga
Za moment dostaniesz ode mnie wiązkę... ma i nic nie mówi.
Niech napisze jak wrażenia?
To co, że mam?
Nie jesteśmy ze sobą tak blisko, żebym się musiał Tobie tłumaczyć z zakupów
Wrażenia?
Nic szczególnego... leży i nic nie mierzy bo czeka... aż się "wyrok uprawomocni"
No nic sorry, że pytałem.
Spoko marecki... akurat sonda, to nie jest najistotniejszy element sterowania, choć pomocny.
Dowiesz się w stosownym czasie... jakie "rewolucyjne" zmiany nastąpiły...
darecki napisał:
Spoko marecki... akurat sonda, to nie jest najistotniejszy element sterowania, choć pomocny.
Dowiesz się w stosownym czasie... jakie "rewolucyjne" zmiany nastąpiły...
Najistotniejszym elementem sterowania jest sternik, czy zgadłem ? :-)
Chyba raczej nawigator ... albo jak wolisz... "kontroler lotów"
Co wybierasz?