Strona zamówień części - firma Kostrzewa Sp.j.

Pellets.com.pl - FORUM - Olej opałowy zamień na pelety. Palniki na pellety, kotły na pellety, piece na pelety, kotły co, piece co, pelety, pellet.

Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik

Nie jesteś zalogowany.

#1 2016-01-19 23:20:07

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Pellets Fuzzy Logic2

Załozyłem ten temat bo zamierzam zmienic u siebie w domu ogrzewanie. Obecnie palimy w domu kominkiem z płaszczem wodnym ( ale troszke to juz męczące jest i uciązliwe) a wode uzytkowa ogrzewamy w sezonie letnim kotłem olejowym ktory został jak jeszcze olej był tani i takie zakładało sie centralne sad i pomyslałem nad zmiana na taki kocioł bo nie wiem czy bede palił pelletem czy moze ekogroszkiem. Dom mam ok 250m2 ocieplony niby jest ale ja zaliczam ten dom do zimnych ( jest kilka błedów jakie popełnili budowlancy ktore wychodza po latach )
Ja cały czas mysle o pellecie bo niedawno zamontowalismy u tescie MINI BIO B ale ten kocioł grzewa mieszkanie w bloku.

Wiem ze moge zaadoptowac moj kocioł olejowy i wsadzic w niego palnik na pellet ale boje sie ze popłyne na pelecie bo duzi bedzie jego szło i pomyslałem własnie o takim kotle jak w temacie.

Co i nim sadzicie uzywa ktos taki kociołek Pellets Fuzzy Logic2 i moze podzielic sie informacjami . Z góry dziekuje za prady smile

A moze taki Farmer Bio

ps: przepraszam z góry jak załozyłem ten temat w nieodpowiednim miejscu ale nie wiem jak załozyc całkiem nowy temat odpowiadajacemu temu kociołkowi sad

Ostatnio edytowany przez krzyzak malbork (2016-01-19 23:36:52)


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#2 2016-01-20 09:35:22

Woor
Udziela się
Zarejestrowany: 2014-01-14
Posty: 144

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Ty poważnie? Wiedząc, że sporo udzielasz się na forum, dalej chcesz kupować produkcję Kostrzewy?

Ja bym do twojego kotła na olej zamontował jeden z tych palników:

https://www.youtube.com/watch?v=Gr0p9o44zKE
https://www.youtube.com/watch?v=fdET8ZD6fn8

Offline

 

#3 2016-01-20 09:42:23

marecki
Często się udziela
Od: Siedlce
Zarejestrowany: 2013-11-17
Posty: 1167

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Słabo czytasz. Kolega w jednym wątku napisał, że mu palnik działa dobrze wink ja jak bym drugi raz kupował to tylko ten zielony wynalazek.


Kwadrat 216m, 142 użytkowej. Parter tylko podłogówka 91m, góra 4 grzejniki. Łazienki góra/dół grzejniki "drabina" + podłogówka. Garaż 2 małe grzejniki. Ściany 24 nośna - 2x5 styro - 12 osłonowa. Okna w warstwie izolacji. Podłoga dół 2x6 styro, strop 2x5. MB10 luxury 10kW + kominek wodny 14kW.

Offline

 

#4 2016-01-20 09:53:15

Woor
Udziela się
Zarejestrowany: 2014-01-14
Posty: 144

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Ten zielony wynalazek działa dobrze na dobrym pelecie. Prawdziwie samooczyszczające się palniki pozwalają na spalanie peletu przemysłowego bądź peletu gorszej jakości, np. jakiś no name z Ukrainy i tym podobne.

Kolejny argument, dlaczego bym nie kupił Kostrzewy, to podejście firmy do użytkowników. Czemu sama firma nie zaproponuje uszczelnienia palnika (albo przerobienia formy, aby to nie było potrzebne)? Czemu na poprawienie wadliwego softu musimy czekać latami? Inna sprawa to cennik - np. konkurencja dostęp do internetu często daje w standardzie, tu za taki wynalazek musimy dopłacić 1000 Pln.

Marecki, sam masz Mini Bio - czy nie wnerwia cię upaprana podłoga w kotłowni po każdym otwarciu pieca? Zawsze się coś tam usypie i muszę zamiatać. I znowu, odnośnie czyszczenia, zerknij, jak to rozwiązali inni:

https://www.youtube.com/watch?v=UhaCN8ZqxCI

Offline

 

#5 2016-01-20 10:19:15

marecki
Często się udziela
Od: Siedlce
Zarejestrowany: 2013-11-17
Posty: 1167

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Tzn ja jestem realistą i wiem, że nie ma rzeczy idealnych. Zgodzę się z Tobą, że firma ma troche użytkowników nie powiem gdzie i na masę porad zawartych na forum nie reaguje. Albo reaguje latami. Na temat update softu nawet się nie wypowiem bo nie chcę się wkur....ć.

A i owszem są palniki z czyszczeniem. Tylko teraz rozbierz palnik kostrzewy i innej firmy. Oceń ile jest elementów ruchomych tu i tu. Ja już widziałem i dziękuję. Pelet mam kiepski jeśli chodzi o spieki. Problemów zero. Znowu na wschodzi spory mróz, piec działa 4 dzień. Z komina para wodna, sąsiad pyta czy mam gaz.

p.s. Aha i przy zakupie uwzględniłem, że kupuję kocioł na paliwo stałe.

Ostatnio edytowany przez marecki (2016-01-20 10:23:33)


Kwadrat 216m, 142 użytkowej. Parter tylko podłogówka 91m, góra 4 grzejniki. Łazienki góra/dół grzejniki "drabina" + podłogówka. Garaż 2 małe grzejniki. Ściany 24 nośna - 2x5 styro - 12 osłonowa. Okna w warstwie izolacji. Podłoga dół 2x6 styro, strop 2x5. MB10 luxury 10kW + kominek wodny 14kW.

Offline

 

#6 2016-01-20 21:16:47

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Woor. Hmmmm prawde mowiac wziołem mini bio b kostrzewy bo akurat mam kumpla serwisanta i on mi tak polecał i jeszcze jeden kumpel instalator tez przed kupnem spytał czy nie chce na pellet. Wiec postawiłem na pellet i od kostrzewy. Narazie (odpukac) nic sie nie dzieje oprucz jakis tm poziostałosci na palniku co nieraz zostaja ale chyba tak musi byc z pelletem Barlinkiem smile bo wziołem na probe od znajomego dwa worki pelletu no name za 700 zł tona i powiem ze popiołu tyle samo spala sie ładniej niz Barlinek wiec po co przepłacac. A dlatego wziołem na pelletbbo tak jak juz pisałem ogrzewa on mieszkanie a tesciu po udarze. Dla mnie wygoda bo nie musze czesto latac do pieca tylko raz na tydzien sprawdzic.

A ten piec co teraz tak ogladam Pellets Fuzzy Logic bo  mysle o ekogroszku ale jakby pellet zdał tez u mnie egzamin to bym palił pelletem.A boje sie wziac palnik zaadoptowac go do mojego olejaka i powiedziec za chwile kurcze jednak nie daje rady za duzo pali peletu a w domu zimno. To bede palił groszkiem.

Wiem ze sa inne kotły na ekogroszek i niby w nich mozna palic peletem ale nie wiem co o tym myslec sad

Mowie Wam mam taki metlik w głowie ze szok czy dalej palic kominkiem czy zmienic kotłownie az od tego czytania nieraz mnie dynka boli

A wracajac do tych palników bo dałes fimiki to ładnie wygladaja tylko tak patrze ze chyba za duzo tych czesci ruchomych smile i nie wiemy jakby one sie sprawdzały moze tez bysmy przeklinali. Nikt tego nie wie poki nie sprobuje

A patrzac na ceny innych kotłow na ekogroszek to tez w granicach 10 tys trzeba liczyc

Powiem Wam masakra sad

marecki to mowisz o tym zielonym wynalazku Pellets Fuzzy Logic ze bys kupował smile ?


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#7 2016-01-20 22:52:13

marecki
Często się udziela
Od: Siedlce
Zarejestrowany: 2013-11-17
Posty: 1167

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Drugi raz bym kupił również MB10. Palnik da się okiełznać a wymiennik i jego sprawność uważam jest po prostu znakomity. Trzeba wiedzieć czego się chce, jakie sa założenia i to realizować. Chciałem miec kominek z płąszczem to mam. Mimo, że w zasadzie wszędzie piszą, że to najgorszy z możliwych kotłow na paliwo stałe. I co ciekawe mają rację. Nie interesuje mnie to. Przerobiłem go tak, że teraz rzadko te mb10 pracuje, 3 sezon 4 tony, śmiech na sali.

p.s. ekogroszek? jaki ekogroszek, jaki on "eko", węgiel mielony mechanicznie, gównie wodą. Dziękuję za ten syf.

Ostatnio edytowany przez marecki (2016-01-20 22:53:23)


Kwadrat 216m, 142 użytkowej. Parter tylko podłogówka 91m, góra 4 grzejniki. Łazienki góra/dół grzejniki "drabina" + podłogówka. Garaż 2 małe grzejniki. Ściany 24 nośna - 2x5 styro - 12 osłonowa. Okna w warstwie izolacji. Podłoga dół 2x6 styro, strop 2x5. MB10 luxury 10kW + kominek wodny 14kW.

Offline

 

#8 2016-01-20 23:27:21

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

marecki wiem wiem ze nie eko hehe. A co ciekawego przerobiłes w kominku z płaszczem ze mb10 zadko pracuje. I jak powiązales te dwa zrodła ciepła ze jak palisz w kominku to mb sie nie właczy ?? przez czujnik temp pkojowy ? podziel sie bo ja obecnie lece na płaszczu i tylko na plaszczu ale te nocne wstawania i rzucania kłody  do kominka to ciezkie sie robi wink


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#9 2016-01-21 00:23:08

marecki
Często się udziela
Od: Siedlce
Zarejestrowany: 2013-11-17
Posty: 1167

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Dopalanie spalin, powietrze wtórne. Szamot wokół paleniska. Rozbudowany deflektor opóźniający wylot spalin. Zawór 4D dla większej temp kotła. Kominek wymaga obsługi, tego nie unikniesz. Grab, no może dąb (dąb ma dużo kory) musi być suchy jak pieprz.


Kwadrat 216m, 142 użytkowej. Parter tylko podłogówka 91m, góra 4 grzejniki. Łazienki góra/dół grzejniki "drabina" + podłogówka. Garaż 2 małe grzejniki. Ściany 24 nośna - 2x5 styro - 12 osłonowa. Okna w warstwie izolacji. Podłoga dół 2x6 styro, strop 2x5. MB10 luxury 10kW + kominek wodny 14kW.

Offline

 

#10 2016-01-21 07:36:28

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Kolego jak masz olejaka, to bym się nie zastanawiał. Ja wymieniłem sam palnik i działa znakomicie.
Kwestia jaki to olejak? jak duża komora spalania, łatwość czyszczenia itd. Zrób fotki środka, fotki drzwi jak możesz to zobaczymy co i jak zrobić.

Z drugiej strony, zawsze jak Ci się nie sprawdzi w olejaku, to możesz dokupić potem kocioł bez palnika i automatyki którą już będziesz miał. Chociażby Warmeta 200 - praktycznie to samo co Pellets 100 tylko bez palnika.


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#11 2016-01-21 19:31:49

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

karcit viessmann vitorond 200 o mocy 18 kw . Zeby otwodzc komore trzeba odkrecac dwie sruby ale to nie problem mysle. Zrobiłem kilka fotek nie wiem czy wystarcza zeby cos zobacyc smile

http://images78.fotosik.pl/254/ba8113b09116b0f7med.jpg

http://images76.fotosik.pl/254/aac1f69b8346be54med.jpg

http://images75.fotosik.pl/254/e06fa9fff38c5a87med.jpg

i co sadzisz smile


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#12 2016-01-21 20:27:56

fotlot
Często się udziela
Od: Podlasie
Zarejestrowany: 2012-11-08
Posty: 795

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Jak głęboka jest ta komora spalania?


Mini Bio 10kW, palnik Platinium Bio-1 v2 16kW podłogówka 7 pętli 60m2 CWU 140 l,  pompa CO, pompa CWU, pompa kotłowa, 3D ESBE VTA 572 20-43*

Offline

 

#13 2016-01-22 19:00:11

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

fotlot 30 cm ma głebokosc komora.I mierzyłem tez drzwiczki to ich grubosc z takim wypustem gdzie jest mocowany palnik to ok 11 cm widac to na ostatnim zdjeciu o jaki wypust chodzi.


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#14 2016-01-22 19:18:28

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: Pellets Fuzzy Logic2

To podobnie jak u mnie. "Będzie Pan zadowolony" smile

Ja jestem.


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#15 2016-01-22 19:48:32

fotlot
Często się udziela
Od: Podlasie
Zarejestrowany: 2012-11-08
Posty: 795

Re: Pellets Fuzzy Logic2

No , to nie ma się co zastanawiać. Jedynie trochę częściej będziesz musiał usuwać popiół , ze względu na niewielką kubaturę komory.


Mini Bio 10kW, palnik Platinium Bio-1 v2 16kW podłogówka 7 pętli 60m2 CWU 140 l,  pompa CO, pompa CWU, pompa kotłowa, 3D ESBE VTA 572 20-43*

Offline

 

#16 2016-01-22 20:09:46

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

karcit jaka powierzchnie ogrzewasz ?? smile

fotlot to nie był by problem dwie sruby i komora otwarta smile

Tylko cały czas sie zastanawiam ile mi pojdzie tego pelletu sad teraz jak pale w kominku to mam cały czas grzejniki ciepłe a na pelecie bym leciał na czujniku pokojowym mysle a jednak kubatura mojego domu jest taka ze moze byc tak ze tam gdzie czujnik moze byc cieło a w innych moze juz byc chłodno tak jak miałem jak grzałem olejem sad mowie Wam dynka mi pęka juz od tego czytania i myslenia smile

https://www.google.pl/maps/place/poprzeczna+11+malbork/@54.0122307,19.0074994,3a,75y,204.29h,90t/data=!3m7!1e1!3m4!1sn24wwXlB8CPkIsAcutNOng!2e0!7i13312!8i6656!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0xd0680582adc8cfa!6m1!1e1

pierwszy z lewej big_smile


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#17 2016-01-22 20:50:35

wtatko
Udziela się
Od: Turek
Zarejestrowany: 2013-01-19
Posty: 130

Re: Pellets Fuzzy Logic2

do krzyżak....., słuchaj ja palę pelletem w przerobionym olejaku Stamar, również mała komora spalania i regularne czyszczenie co tydzień ale daje rade, co do rozkładu ciepłą w pomieszczeniach to tam gdzie masz czujnik po prostu przykręć grzejniki żeby pokój wolniej dochodził i teoretycznie sprawa rozwiązana, poza tym pellet wolniej rozgrzewa piec niż olej to też bardziej równomiernie i dłużej będzie się dogrzewał

Ostatnio edytowany przez wtatko (2016-01-22 20:51:04)


przerobiony olejak Stamar PRYMUS z palnikiem xmini 26 konkurencji, pow.150m2, zasobnik cwu 300l, 7-osób na stałe garażujących smile
i wszystkie możliwe bajery do obsługi z sieci wink

Offline

 

#18 2016-01-22 21:32:00

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

wtatko a jaka masz powierzchnie domu i ile wychodzi Tobie pelletu na sezon ?


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#19 2016-01-23 07:23:47

wtatko
Udziela się
Od: Turek
Zarejestrowany: 2013-01-19
Posty: 130

Re: Pellets Fuzzy Logic2

ok. 140-150 m, zasobnik 300l, temp.22,2 (5-30 do 22-00) i 21,5 (nocna) a pelletu gdzieś tam już pisałem ale pozwolę się powtórzyć I rok 4915, II rok 4550, a trzeciego roku bilans będzie za 2 tygodnie ale do tej pory 4200

Ostatnio edytowany przez wtatko (2016-01-23 07:24:28)


przerobiony olejak Stamar PRYMUS z palnikiem xmini 26 konkurencji, pow.150m2, zasobnik cwu 300l, 7-osób na stałe garażujących smile
i wszystkie możliwe bajery do obsługi z sieci wink

Offline

 

#20 2016-01-23 08:37:04

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

wtatko  czyli było by najlepiej usytuowac ten czujnik w pokoju gdzie jest najzimniej smile


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#21 2016-01-23 10:06:10

wtatko
Udziela się
Od: Turek
Zarejestrowany: 2013-01-19
Posty: 130

Re: Pellets Fuzzy Logic2

dokładnie smile smile smile
aż sam się śmieje z własnego KONSTRUKTYWNEGO wpisu
pozdrawiam
wtatko


przerobiony olejak Stamar PRYMUS z palnikiem xmini 26 konkurencji, pow.150m2, zasobnik cwu 300l, 7-osób na stałe garażujących smile
i wszystkie możliwe bajery do obsługi z sieci wink

Offline

 

#22 2016-01-23 14:49:10

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: Pellets Fuzzy Logic2

Ja ogrzewam ok. 120 m2 bo garażu nie grzeję. z tego ok 60 -70 m2 podłogówki.

Sposób sterowania już kiedyś opisywałem. Mam czujnik temp. na dole gdzie są podłogówki i termostat na górze gdzie są grzejniki.

Działa to w ten sposób, działa to wszystko razem. Tylko jak jest za zimno na dole to na kotle mam 55* a jak trzeba dogrzać górę to na kocioł wskakuje ok 62 - 65*. Jest OK.

Ostatnio edytowany przez karcit (2016-01-23 14:50:52)


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#23 2016-01-23 19:42:46

pyku80
Nowy na forum
Od: Czarna Białostocka
Zarejestrowany: 2016-01-08
Posty: 3

Re: Pellets Fuzzy Logic2

witam
jak widać jestem tu nowy no ale posiadam palnik już od około 6-ciu miesięcy no i dla krzyzaka z malborka mogę przedstawić zamontowany palnik 24kW w moim kociołku viessmanna. W drzwiczkach wycięty został otwór kwadratowy i zastosowana przejściówka którą sobie narysowałem i wypaliłem na laserze z blachy #8 bądź #10mm (już nie pamiętam) więc w każdej chwili mogę wrócić do palnika olejowego po zastosowaniu blachy przejściowej z otworem okrągłym.

http://www.fotosik.pl/u/pyku80/album/2287426

tak wygląda komora po tygodniu palenia

Offline

 

#24 2016-01-23 20:38:44

krzyzak malbork
Często się udziela
Od: Malbork
Zarejestrowany: 2015-09-26
Posty: 341

Re: Pellets Fuzzy Logic2

pyku80 jaką powierzchnie ogrzewasz i jak sie sprawuje kociołek z palnikiem ? szybko sie dogrzewa itp ? smile dzieki za fotki takie same drzwiczki wink jak u mnie

a teraz dodam z innej bzczki. Na innym moim temacie kolega woor pisał o histerezie czujnika pokojowego ze kostrzewa nie ma tej opcji a ja dzisiaj spr ustawienia i natknołem sie na ustawienie histerezy czujnika i jest u mnie i miałem ustawiona od poczatku grzania (wrzesien) 0,2 to chyaba za mało co ? ile ustawic ? bo moze przez ta histereze pali mi na te mieszkanko co grzeje u tescia 100 kg na tydzien


VIESSMANN VITOROND 200 + Platinum Bio 16KW. Powierzchnia domu 300m2 całkowita. Grzejniki + dwie pętle podłogówki. CWU 100L+ kominek z płaszczem wodnym

Offline

 

#25 2016-01-23 21:18:43

pyku80
Nowy na forum
Od: Czarna Białostocka
Zarejestrowany: 2016-01-08
Posty: 3

Re: Pellets Fuzzy Logic2

mam około 230m2 i teraz przy tych temperaturach pali okolo 40kg na dobę (domek ocieplony) z dogrzewaniem nie ma żadnego problemu ale gorzej z histerezą często się wyłącza gdy pracuje na większych mocach tak jak już było w kilku postach o wolno działającej reakcji na wzrost temperatury no i braku regulacji górnej histerezy. teraz czekam na serwis który ma być w poniedziałek na wymianę sterowania.
histerezę dolną mam ustawioną na 8
temp. kotła 55*
no ale czasem jak zacznie wariowawać i chaotycznie dawkować paliwem to potrafi 2 razy na godzinę się wygaszać i rozpalać!!!! tylko czekam kiedy grzałka padnie.
gdy dzwonilem do kostrzewy to powiedzieli mi na moje spostrzeżenie o takim fakcie to nie kazali mi się martwić bo na grzałkę mam 2 lata gwarancji!!! szok, chyba nie tędy droga
5 stycznia wysłane zgłoszenie awari no i co? czekam!!

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson