Strona zamówień części - firma Kostrzewa Sp.j.

Pellets.com.pl - FORUM - Olej opałowy zamień na pelety. Palniki na pellety, kotły na pellety, piece na pelety, kotły co, piece co, pelety, pellet.

Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik

Nie jesteś zalogowany.

#26 2010-11-29 17:32:12

doradca kostrzewa
Często się udziela
Od: Giżycko
Zarejestrowany: 2007-11-09
Posty: 1177
Serwis

Re: Palnik Platinum Bio. Mam pytanie do Pana Pikusa.

Jeżeli w regulatorze będzie możliwość sterowania zaworem czterodrogowym i aktywowania tej opcji na pewno zostanie ta informacja ukazana na stronie firmy Kostrzewa. W palniku jest zamontowany czujnik , który ma temp. alarmową 65 stopni po przekroczeniu tej temperatury palni zostanie wyłączony. Opcja montowania dodatkowego szamotu jest możliwa za dopłatą . O cenę takiej opcji prosze kierować jako zapytanie do działu technicznego.

Pozdrawiam Doradca Kostrzewy
Lider kotłów na pellet http://www.pelet.info.pl/

Offline

 

#27 2010-12-07 12:54:01

rafwla
Często się udziela
Zarejestrowany: 2010-10-02
Posty: 156

Re: Palnik Platinum Bio. Mam pytanie do Pana Pikusa.

Pytanie do Pana Doradcy. Czy możliwe jest ustawienie min. temperatury na kotle 50st.C w palniku platinum czy trzeba przesterować sterownik, i kto ewentualnie mógłby to zrobić? Czy serwisant rejonowy czy trzeba by odesłać sterownik do was?
Posiadacze Platinum jak tam praca waszego cuda?

Ostatnio edytowany przez rafwla (2010-12-07 12:56:21)

Offline

 

#28 2010-12-15 12:21:57

rafwla
Często się udziela
Zarejestrowany: 2010-10-02
Posty: 156

Re: Palnik Platinum Bio. Mam pytanie do Pana Pikusa.

Informacja dla zainteresowanych. Firma Kostrzewa powinna już mieć szamot do palnika Platinum, w cenie 600 zł. Dzwomiłem 2 tyg. temu i powiedzieli że powinnien być w tych dniach.

Offline

 

#29 2015-09-06 15:23:34

gluchy
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2015-09-06
Posty: 7

Re: Palnik Platinum Bio. Mam pytanie do Pana Pikusa.

longer napisał:

[doradca kostrzewa]Do regulatora pracy Platinum Bio można również podłączyć czujnik c.w.u.

Panie Doradco: a czy do tego, całkiem fajnego zresztą sterownika można podłączyć całkiem pożyteczny mieszacz z zaworem 4 dr.? Bo akurat z instrukcji wynikałoby, że tak, ale w realu (i w schemacie elektrycznym w tej samej instrukcji)  brak takiej opcji. To jak to jest naprawdę?

5 lat minęło, warto wątek odświeżyć smile  tongue   czy platinum bio 1 może już obsługiwać mieszacz ?

Zakupiłem palnik i przyznam że obsługa mieszacza  przez sterownik wydała mi się tak oczywista, że nawet tego nie sprawdzałem ani o to nie pytałem, ze schemmatu wynika że nadal nie można podpiąć mieszacza.

Dodam że nie mam zamiaru wydawać kolejnych paru stówek na mmoduł rozszerzający, uważam to za mmałe przegięcie

Offline

 

#30 2015-09-07 07:52:41

doradca kostrzewa
Często się udziela
Od: Giżycko
Zarejestrowany: 2007-11-09
Posty: 1177
Serwis

Re: Palnik Platinum Bio. Mam pytanie do Pana Pikusa.

Obsługa zaworu mieszającego z siłownikiem możliwa jest jedynie po zamontowaniu modułu rozszerzeniowego CAN.

Pozdrawiam Doradca Kostrzewa

Offline

 

#31 2015-09-08 11:58:08

gluchy
Nowy na forum
Zarejestrowany: 2015-09-06
Posty: 7

Re: Palnik Platinum Bio. Mam pytanie do Pana Pikusa.

Poczekam zatem kolejne pięć lat wink

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson