Strona zamówień części - firma Kostrzewa Sp.j.

Pellets.com.pl - FORUM - Olej opałowy zamień na pelety. Palniki na pellety, kotły na pellety, piece na pelety, kotły co, piece co, pelety, pellet.

Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik

Nie jesteś zalogowany.

#1 2013-01-22 08:47:32

szymko
Zaczyna się udzielać
Od: Konin
Zarejestrowany: 2012-12-25
Posty: 49

Czujnik termiczny STB- jak sprawdzić?

Witam, mam pytanie jak sprawdzić w sterowniku Platinium Bio czy czujnik zabezpieczenia STB jest poprawnie zainstalowany?

Czy jest coś w menu sterownika?

Zauważyłem, ze po naciśnięciu info 2x wyświetla się menu z informacją o różnych modułach
Tam znalazłem STB - 0
Czy to może oznaczać, że nie widzi system tego?

Ostatnio edytowany przez szymko (2013-01-23 00:04:12)


Mini Bio 10, poddasze mieszkalne 120m2, wełna 20cm, sciany 10cm styropian, bez CWU

Offline

 

#2 2013-01-22 11:00:10

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: Czujnik termiczny STB- jak sprawdzić?

wg. instrukcji Estymy, czujnik STB podłącza się do bezpośrednio sterownika. Nie wiem czy sterownik go monitoruje czy nie, ale STB odłącza podajnik zasobnika twardodrutowo. Normalnie zamiast niego jest zworka.


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#3 2013-01-31 14:34:43

doradca kostrzewa
Często się udziela
Od: Giżycko
Zarejestrowany: 2007-11-09
Posty: 1177
Serwis

Re: Czujnik termiczny STB- jak sprawdzić?

szymko napisał:

Witam, mam pytanie jak sprawdzić w sterowniku Platinium Bio czy czujnik zabezpieczenia STB jest poprawnie zainstalowany?

Czy jest coś w menu sterownika?

Zauważyłem, ze po naciśnięciu info 2x wyświetla się menu z informacją o różnych modułach
Tam znalazłem STB - 0
Czy to może oznaczać, że nie widzi system tego?

Fabrycznie zamontowana jest zwora. Brak zwory będzie informacja rozwarcia STB.

Pozdrawiam Doradca Kostrzewy
Palniki na pelety- KOSTRZEWA

Offline

 

#4 2014-02-12 18:57:17

rafo30
Zaczyna się udzielać
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-02-07
Posty: 15

Re: Czujnik termiczny STB- jak sprawdzić?

A gdzie znajduje się STB w minibio 10kw długi palnik bo
w częściach zamiennych jest do kupienia.Piec z 2010 roku .


Piec minibio 10kW długi palnik jeden z pierwszych na rynku
Dom 99m2 -ściany 16cm styropian/24cm ytong-podłoga 12cm styropian/poddasze 50cm wełna ;-)

Offline

 

#5 2014-02-12 19:02:26

rafo30
Zaczyna się udzielać
Od: Wrocław
Zarejestrowany: 2014-02-07
Posty: 15

Re: Czujnik termiczny STB- jak sprawdzić?

I jaka spełnia on rolę.


Piec minibio 10kW długi palnik jeden z pierwszych na rynku
Dom 99m2 -ściany 16cm styropian/24cm ytong-podłoga 12cm styropian/poddasze 50cm wełna ;-)

Offline

 

#6 2014-02-13 12:14:01

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: Czujnik termiczny STB- jak sprawdzić?

STB powinien być zamontowany gdzieś w kotle. Nie wiem czy jest na to fabryczne miejsce.

Rola jaką pełni: odcięcie podajnika zasobnika oraz wyświetlenie alarmu. Jest to tzw. termostat bezpieczeństwa.


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson