Strona zamówień części - firma Kostrzewa Sp.j.

Pellets.com.pl - FORUM - Olej opałowy zamień na pelety. Palniki na pellety, kotły na pellety, piece na pelety, kotły co, piece co, pelety, pellet.

Forum - pellets.com.pl - Obniż koszty ogrzewania olejem opałowym, wybierz pellety. Pellety, pelet, pellets, kotły co, piece co, palnik na pelet, palnik na pellet, kocioł na pellet, piec na pellet, olej opałowy, olej opałowy cennik

Nie jesteś zalogowany.

#1 2013-04-14 09:02:57

mayhem
Udziela się
Zarejestrowany: 2013-04-04
Posty: 56

moc w platinum bio 16 kw

przy 100% mocy ile palnik powinien wskazywać kw? mi pokazuje 13,5 moze powinien 16kw

Offline

 

#2 2013-04-14 12:27:38

Dante
Często się udziela
Od: Kutno
Zarejestrowany: 2012-11-16
Posty: 152

Re: moc w platinum bio 16 kw

wszystko zależy od rodzaju pelletu i jego wartości opałowej ale wskazanie na wyświetlaczu sterownika to tylko szacowana moc na podstawie wpisanych parametrów a nie moc rzeczywista dlatego też ważnim warunkiem poprawnej pracy palnika jest właściwe obliczenie wartości podawanie max

Offline

 

#3 2013-08-03 17:28:41

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: moc w platinum bio 16 kw

Nie zapomnijcie o wpisaniu poprawnej wartości opałowej.


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#4 2013-09-02 13:37:07

jacckii
Zaczyna się udzielać
Zarejestrowany: 2012-11-06
Posty: 16

Re: moc w platinum bio 16 kw

Kolega Karcit podpowiedz mi gdzie szukać poprawnej wartości opałowej albo jak się ja oblicza

z góry dzięki

Offline

 

#5 2013-09-02 15:00:47

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: moc w platinum bio 16 kw

Powinna być napisana na worku. Jest tez w certyfikacie.


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#6 2013-09-05 07:42:08

groszeq
Udziela się
Zarejestrowany: 2007-11-28
Posty: 61

Re: moc w platinum bio 16 kw

Witam,

Uczulam wszystkich na zrobienie testu przesypowego. U mnie po zrobieniu takiego wyszło, że palnik pracuje z mocą 4,5 KW przy 100%.

Offline

 

#7 2013-09-05 08:42:18

karcit
Często się udziela
Od: Halickie
Zarejestrowany: 2012-11-27
Posty: 443

Re: moc w platinum bio 16 kw

No o tym już nawet nie piszę, to podstawa smile


ROCA Laia Confort GTA 30 + PB1 16 kW v2

Offline

 

#8 2013-09-05 12:31:42

jacckii
Zaczyna się udzielać
Zarejestrowany: 2012-11-06
Posty: 16

Re: moc w platinum bio 16 kw

@groszeq przed testem jaka moc pokazywał Twój palnik?

Offline

 

#9 2013-09-05 13:07:26

groszeq
Udziela się
Zarejestrowany: 2007-11-28
Posty: 61

Re: moc w platinum bio 16 kw

Dokładnie nie pamiętam. Czasami pokazywało nawet 17 KW. lol
Wynikało to z tego, że ilość faktycznie przesypującego sie paliwa był dużo mniejszy niż ustawiony w sterowniku. Piec nie chulał, więc zwiększałem czas podawania.
Podawana moc jest wyliczana. Jak ustawiłem podawanie rzędu 20, to wyszło mi te 17KW roll

Po skorygowaniu parametrów : wartość opałowa paliwa, ilosc paliwa test na wyświetlaczu pojawiło się 16KW przy 100 %

Ot, i cała historia.

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson